Droog wint jubileumeditie Amsterdam Business Award (+ beelden)

Ook Booking.com en ADE ontvangen onderscheiding voor ondernemerschap

09 MEI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Droog is verkozen tot winnaar van de Amsterdam Business Award 2014. De vakjury prijst het designlabel om haar onderscheidende koers en zakelijk instinct en de magneetfunctie die Droog vervult voor de stad als wereldwijde design-hotspot. Mede-oprichtster en curator Renny Ramakers nam de Award in ontvangst tijdens het galadiner in NH Grand Hotel Krasnapolsky. Naast Droog behoorden ook SkyNRG en Wefilm tot de genomineerden. De ondernemersprijs is een initiatief van zakenplatform MeerBusiness Amsterdam.

In aanwezigheid van ruim 350 ondernemers kreeg Renny Ramakers de Amsterdam Business Award uitgereikt door Hankie van Baasbank van de Kamer van Koophandel. Aan de Award is een advertentiebudget van 25.000 euro in De Telegraaf verbonden. Als winnaar van de vijfde editie treedt de onderneemster toe tot een select gezelschap van winnaars: Olcay Gulsen namens Supertrash (2010), Hans Brouwer namens Massive Music (2011), Raymond Cloosterman namens Rituals (2012) en Guido van Heezen namens Effectory (2013).

De jury prijst de drie genomineerden als schoolvoorbeelden van ondernemerschap en is trots op de positieve rol die de bedrijven vervullen voor de leefbaarheid van de stad en als ambassadeurs van de hele metropoolregio.

Juryvoorzitter Bart Maussen: “In 1993 stond Renny Ramakers met Droog aan de basis van een geheel nieuwe designstroming, die liefhebbers van Milaan tot Hong Kong in vervoering brengt. Door deelname aan prachtige internationale exposities, designcongressen en handelsmissies is Droog in de rest van de wereld misschien wel beroemder dan in Nederland. Met het toekennen van de Amsterdam Business Award spreekt de jury haar waardering uit voor de rol die Droog vervult voor het creatieve imago van de stad en het versterken van de Amsterdamse designsector. Daarnaast heeft Droog aangetoond al twintig jaar een belangrijke accelerator te zijn voor de carrière van menig ontwerper en financiert zij bijzondere collecties.”

Winnaar Renny Ramakers: “De Amsterdam Business Award is een geweldige erkenning voor Droog. Bij het ontwerp en de ontwikkeling van projecten en producten, kiezen we niet voor gebaande paden. Dat maakt het proces voor ons heel spannend. Dat onze pionierende houding ook erkend en beloond wordt, is heel stimulerend!”

Amsterdam International Business Award naar Booking.com

De Amsterdam International Business Award werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt aan een buitenlands bedrijf met een grote economische impact op de metropoolregio, die loopt van Schiphol tot Almere en van Diemen tot IJmuiden. Uit vijftig aanmeldingen en een shortlist van tien bedrijven koos de jury voor Booking.com. De Amsterdam International Business Award werd aan CEO Darren Huston uitgereikt door Adam Elzakalai, wethouder van Economie, Sport en Cultuur van de Gemeente Haarlemmermeer.

Juryvoorzitter prof. dr. Axel Hagedorn: “Booking.com toont aan over buitengewoon internationaal ondernemerschap te beschikken en succesvol om te kunnen gaan met extreme groei. Doorslaggevend voor de jury waren echter de klant- en medewerkerstevredenheid en de vele initiatieven van Booking.com op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is fantastisch dat dit bedrijf in onze regio werkgelegenheid biedt aan 1703 werknemers met 79 nationaliteiten, ook nu zij officieel in Amerikaanse handen zijn. Booking.com toont zich een waardige vertegenwoordiger van Amsterdam als vestigingsklimaat voor hoofdkantoren van internationale ondernemingen.”

Richard Zijlma ontvangt Amsterdam Cultural Business Award voor ADE

Naast de Amsterdam Business Award en de Amsterdam International Business Award, rijkt de organisatie jaarlijks ook een oeuvreprijs uit om het grote belang van culturele ondernemers voor de economie en de leefbaarheid van de stad te promoten. Deze Amsterdam Cultural Business Award gaat dit jaar naar Richard Zijlma, directeur van het Amsterdam Dance Event. ADE ontstond in 1996 op initiatief van auteursrechtenorganisatie BUMA en is onder leiding van Richard Zijlma uitgegroeid tot een epicentrum voor zowel industrie-professionals als voor liefhebbers van dancemuziek.

Juryvoorzitter Janneke van der Wijk: “De organisatie mobiliseert jaarlijks duizenden artiesten van over de hele wereld, die op 115 locaties in de hele stad optreden voor driehonderdduizend bezoekers uit 75 landen. Op dit gebied is ADE wereldmarktleider en daarmee een echte culturele ambassadeur voor de stad Amsterdam.”

Citaten
" “In 1993 stond Renny Ramakers met Droog aan de basis van een geheel nieuwe designstroming, die liefhebbers van Milaan tot Hong Kong in vervoering brengt. Door deelname aan prachtige internationale exposities, designcongressen en handelsmissies is Droog in de rest van de wereld misschien wel beroemder dan in Nederland. Met het toekennen van de Amsterdam Business Award spreekt de jury haar waardering uit voor de rol die Droog vervult voor het creatieve imago van de stad en het versterken van de Amsterdamse designsector. Daarnaast heeft Droog aangetoond al twintig jaar een belangrijke accelerator te zijn voor de carrière van menig ontwerper en financiert zij bijzondere collecties.”" Bart Maussen, juryvoorzitter Amsterdam Business Award 2014
"“De Amsterdam Business Award is een geweldige erkenning voor Droog. Bij het ontwerp en de ontwikkeling van projecten en producten, kiezen we niet voor gebaande paden. Dat maakt het proces voor ons heel spannend. Dat onze pionierende houding ook erkend en beloond wordt, is heel stimulerend!”" Renny Ramakers, mede-oprichtster en curator Droog, winnaar Amsterdam Business Award 2014
"“Booking.com toont aan over buitengewoon internationaal ondernemerschap te beschikken en succesvol om te kunnen gaan met extreme groei. Doorslaggevend voor de jury waren echter de klant- en medewerkerstevredenheid en de vele initiatieven van Booking.com op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is fantastisch dat dit bedrijf in onze regio werkgelegenheid biedt aan 1703 werknemers met 79 nationaliteiten, ook nu zij officieel in Amerikaanse handen zijn. Booking.com toont zich een waardige vertegenwoordiger van Amsterdam als vestigingsklimaat voor hoofdkantoren van internationale ondernemingen.”" prof.dr. Axel Hagedorn, juryvoorzitter Amsterdam International Business Award 2014
"“De organisatie mobiliseert jaarlijks duizenden artiesten van over de hele wereld, die op 115 locaties in de hele stad optreden voor driehonderdduizend bezoekers uit 75 landen. Op dit gebied is ADE wereldmarktleider en daarmee een echte culturele ambassadeur voor de stad Amsterdam.”" Janneke van der Wijk, juryvoorzitter Amsterdam Cultural Business Award 2014
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Amsterdam Business Awards

De Amsterdam Business Awards zijn een initiatief van MeerBusiness Amsterdam, een regionaal zakenplatform dat als doel heeft een belangrijke verbindende factor te zijn in de economische regio Amsterdam en de doelen van universiteiten, (semi-) overheden en het bedrijfsleven te verenigen. De jaarlijks uitgereikte Amsterdam Business Award, Amsterdam Culture Award en Amsterdam International Business Award reflecteren de passie voor Amsterdam en de trots op goed ondernemerschap en dragen daarmee concreet bij aan de stimulering van de regio.

berichten