Kesbeke wint Amsterdam Business Award

Ook Koninklijk Concertgebouworkest en MCI-Group ontvangen onderscheiding voor ondernemerschap

Familiebedrijf Kesbeke is verkozen tot winnaar van de Amsterdam Business Award 2015. De vakjury prijst de producent van fijne tafelzuren om zijn directe en betrokken wijze van omgang met het personeel, de productie traditie en de recente productinnovatie waarin de samenwerking is gezocht met diverse Michelin sterrenkoks. Directeur Oos Kesbeke nam de award in ontvangst tijdens het galadiner in het NH Grand Krasnapolsky in Amsterdam. Naast Kesbeke behoorden ook A-Point Group en Enot tot de genomineerden. De ondernemersprijs is een initiatief van regionaal zakenplatform MeerBusiness. 

In aanwezigheid van ruim 320 ondernemers kreeg Oos Kesbeke de Amsterdam Business Award uitgereikt door Nico Perdaan, eigenaar en partner van Jan Accountants. Aan de Award is een advertentiebudget van 25.000 euro in De Telegraaf verbonden. Als winnaar van de zesde editie treedt de ondernemer toe tot een select gezelschap van winnaars: Olcay Gulsen namens Supertrash (2010), Hans Brouwer namens Massive Music (2011), Raymond Cloosterman namens Rituals (2012), Guido van Heezen namens Effectory (2013) en Renny Ramakers namens Droog (2014).

De jury prijst de drie genomineerden als schoolvoorbeelden van ondernemerschap en is trots op de positieve rol die de bedrijven vervullen voor de leefbaarheid van de stad en als ambassadeurs van de hele metropoolregio.

“De winstgevende bedrijfsvoering, de directe en betrokken wijze van omgang met het personeel sprak ons erg aan, de productie traditie en de recepten die van vader op zoon werden doorgegeven reflecteren het Amsterdamse ambacht. De recente productinnovatie waarin de samenwerking is gezocht met diverse Michelin sterrenkoks heeft ons eveneens erg aangesproken. Oos Kesbeke heeft blijk gegeven van goede smaak en een goede neus voor ondernemerschap„ Juryvoorzitter Nico Perdaan

Amsterdam International Business Award naar MCI-Group

De Amsterdam International Business Award werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan een buitenlands bedrijf die een belangrijke rol speelt in de internationale ontwikkeling van de hoofdstedelijke economie. Uit een shortlist van 10 internationale bedrijven koos de jury voor de MCI-Group. De Amsterdam International Business Award werd aan Managing Director Peter-Willem Burgmans uitgereikt door prof. dr. Axel Hagedorn, advocaat bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten.

“MCI-Group is gekozen als winnaar vanwege hun uitstekende multinationale ondernemerschap. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het organiseren van meer dan 2500 congressen per jaar, met een bereik van soms wel 15.000+ bezoekers per congres. Het beleid van de MCI-Group is om lokale producten te kopen uit de regio Amsterdam en samen te werken met Amsterdams 'geïnformeerde collega's en collega's. Doordat de MCI-Group duizenden bezoekers per jaar naar Amsterdam weet aan te trekken, bieden ze werk voor lokale hotels, culturele locaties, historische locaties, restaurants en nog veel meer„ Jurylid Prof. dr. Axel Hagedorn

Jan Raes ontvangt Amsterdam Cultural Business Award voor Koninklijk Concertgebouworkest 

Naast de Amsterdam Business Award en de Amsterdam International Business Award, rijkt de organisatie jaarlijks ook een oeuvreprijs uit om het grote belang van culturele ondernemers voor de economie en de leefbaarheid van de stad te promoten. De Amsterdam Cultural Business Award gaat dit jaar naar Jan Raes, algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Concertgebouworkest werd opgericht in 1888. Sinds het 100-jarig jubileum in 1988 mag het zich Koninklijk noemen. Jaarlijks geeft het orkest zo’n tachtig concerten in het Concertgebouw en veertig op de belangrijkste podia over de hele wereld. Er zijn residenties in Parijs (Salle Pleyel), Brussel (BOZAR), Londen (Barbican Centre) en Frankfurt (Alte Oper). In de eerste helft van dit seizoen voltooide het zijn wereldtournee, waarbij het als eerste ter wereld in één jaar zes werelddelen aandeed.

“Het Koninklijk Concertgebouworkest is een instituut dat in Amsterdam en Nederland zijn gelijke niet kent als het gaat om uitstraling, het raffinement, degelijkheid en overtuiging waarmee gewerkt wordt ter behoud en bewaking van haar erfenis. In de wereld van de klassieke orkesten behoort het wereldwijd tot de absolute top. Het onderscheidt zich hierbij met name door zich eveneens te richten op het creëren van nieuwe klassiekers.„ Jurylid prof. ir. Cees Dam
Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Amsterdam Business Awards

De Amsterdam Business Awards zijn een initiatief van MeerBusiness Amsterdam, een regionaal zakenplatform dat als doel heeft een belangrijke verbindende factor te zijn in de economische regio Amsterdam en de doelen van universiteiten, (semi-) overheden en het bedrijfsleven te verenigen. De jaarlijks uitgereikte Amsterdam Business Award, Amsterdam Culture Award en Amsterdam International Business Award reflecteren de passie voor Amsterdam en de trots op goed ondernemerschap en dragen daarmee concreet bij aan de stimulering van de regio.

berichten